Tømrerfirmaet med familieværdierne

Han lægger vægt på at firmaet er som en familie, og man skal kunne tale om andet end arbejde. Derfor er der altid tid til lidt fyraftenssnak hos tømrerfirmaet TM Jessen, det firma som Ken Jessen selv startede for ti år siden. For selvom firmaet er vokset fra ham selv og en vogn, til i dag at have et dusin ansatte, flere biler, kontor og værksted, holdes der fast i værdierne.

-    Det er lidt som en lille familie, der er en god stemning, og det skal være hyggeligt at være ansat her. Jeg hjælper selv til engang imellem og jeg sætter en ære, i at være nærværende over for de mennesker der er ansat her. Derfor kunne jeg måske godt bruge lidt ledelsesudvikling, men alle siger at de har det godt her, og det er meget vigtigt for mig, siger Ken Jessen. 

Han har heller ikke planer om yderligere udvidelser i firmaet, som han selv startede i 2007. Han vil hellere være kendt for en god kvalitet, i et firma han selv kan overskue, frem for at vokse for vækstens skyld.

-    Vores kunder skal være helt sikre på, at vi laver en ordentlig kvalitet. Her er fru Hansen, der skal have sat en halv meter fodliste på, lige så vigtig som en kunde der skal have bygget et stort hus.  Vi sørger også for, at overholde alle aftaler og hvis ordrebogen er fyldt op, siger vi ærligt til kunderne, at der går lidt tid inden vi kan gå i gang, lyder det fra Ken Jessen.

Han beder altid sine ansatte, inden de er færdige med et arbejde, om at tage et skridt tilbage og kigge på det. Derefter skal de spørge sig selv, om de ville acceptere det samme hjemme hos dem selv. Hvis svaret er ja, kan man ”aflevere” opgaven. Det betyder også, at TM Jessen har haft yderst få reklamationer, i de ti år de har eksisteret. 

”Vi er ikke så sårbare” 

Ken Jessen sørger for, at firmaet har så mange forskelligartede opgaver, som muligt. Det gør nemlig firmaet mindre sårbart, hvis tiderne bliver lidt dårligere. Samtidig sikrer det en stabil beskæftigelse, både for udlærte og lærlinge. Især lærlingespørgsmålet ligger Ken Jessen meget på sinde.

-     Vi har lige nu fire lærlinge og har som regel altid mindst tre ad gangen. Jeg synes, at man som virksomhed må tage det samfundsansvar på sig, løbende at have lærlinge i sit firma. Til gengæld skal de lærlinge jeg ansætter, brænde for faget og de skal vise mig at de virkelig vil det, siger Ken Jessen.

Han har selv prøvet det med at være læring, men lidt senere i livet end de fleste. Han blev voksenlærling som 30-årig og startede eget firma som 33-årig. Det lå ikke lige i kortene, at han skulle være tømrer, men livet som butiksansat var ikke lige ham. Heller ikke selvom hans forældre havde Korsør Hvidevarecenter.

-     Jeg ville hellere lave noget med hænderne og da jeg var udlært, ville jeg gerne have mit eget firma. Jeg kan stadig huske det, som var det i går, da jeg hjemmefra indkørslen satte mig ind i bilen første gang som selvstændig, og skulle køre ud til en kunde. Men det gik jo meget godt, konstaterer Ken Jessen.

Firmaet bliver i Korsør 

Selvom opgaverne efterhånden omfatter hele kommunen, er der ikke planer om at flytte fra Korsør, måske snarere tværtimod. For han holder af byen, og kunne ikke tænke sig at være andre steder.

-     Jeg kan godt lide, at vi her i byen kender hinanden, så vi skal ikke ligge andre steder. Det er dejligt at vi har opgaver over hele kommunen, men det er her hjertet er. Det betyder også, at vi støtter det lokale sportsliv, så TM Jessen er sponsor for både håndbold- og atletikklubben, lyder det fra en stolt Ken Jessen.

Selvom han har haft firmaet i ti år, vil han ikke kigge ti år frem. Han vil hellere sikre sig opgaver her og nu, og byder også på det han kalder ”de gode entrepriser”. Men selvom man har et tømrerfirma der har styr på økonomi og arbejde, kan man altså godt ryge i vandet.

-    For nogle år siden skulle vi renovere vandtrappen ved pieren på Strandvej. Det skulle ske fra en tømmerflåde, som vi fik sejlet over fra lystbådehavnen. Men når man arbejder på en tømmerflåde, ude i vandet med både bølger og blæst, er der større kræfter på spil end i et køkken. Så undervejs oplevede vi både at tømmerflåden rev sig løs og drev udad, samt en tømrer der røg en tur i havnen, siger Ken Jessen og skraldgriner.

Men nu har firmaet sit på det tørre og domicilet på Reskavej i Korsør, bærer de let genkendelige sort-røde farver. Og står det til Ken Jessen, holder både farver og firma mange år endnu.

Faktaboks

Branche: Tømrer
Navn: TM jessen Aps
Adresse: Reskavej 3
Telefon: 25 21 74 35
Website: www.tmjessen.dk