”Jeg har drømt om det i mange år”

Han skænker kaffe, for når klokken er otte om morgenen, er det måske for tidligt til at åbne en flaske vin. På den anden side, som Jesper Søberg siger, så kan man drikke vin hele døgnet. Men tidspunktet taget i betragtning, bevæbner vi os med et par kopper kaffe. Men vinen får hurtigt overtaget, i hvert fald i samtalen, for her er en mand med en passion. Og samtidig en vision om en ny butik, til gavn for kunderne og en indretning som han selv ville have det. Nu sidder han i den nye butik, tager en slurk af kaffen og kigger ud over Solens Plads.

-     Jeg har drømt om det her i mange år, jeg ville have en ny butik. I den gamle butik havde jeg ingen muligheder for at udvide og samtidig faldt salget af kioskvarer. For mig handler det om at have en glæde og en tilfredshed med det jeg laver. Jeg behøver ikke at blive millionær, for jeg har et godt liv og en pragmatisk tilgang til tingene, siger Jesper Søberg, indehaver af Søberg Vin.

Men det nagede ham alligevel, igennem nogle år, at han ikke kunne finde nye butikslokaler. For fire år siden var han på besøg hos en kammerat i Assens, der også har en vinbutik. Her så han en butik der både var traditionel vinhandel, havde salg af specialiteter, et område hvor man kunne nyde et glas vin og plads til smagninger med lidt mad.

-     Jeg tænkte med det samme, sådan en butik skal jeg også have. Det blev startskuddet for mig og til fire års aktiv søgen efter egnede lokaler. Der har været andre steder i spil, men for et år siden så jeg ”til leje” skiltet i vinduet, her i butikken. Jeg havde ikke tænkt over det, men det gav pludselig god mening. Lokalet var velindrettet, selvom der skulle udvides lidt. Men placeringen, med en P-plads lige uden for butiksdøren var optimal, siger Jesper Søberg.

The American dream – midt i Korsør 

Alle kender eventyret om avisbuddet der blev millionær, fortalt med udgangspunkt i USA. På korsoransk er det historien om bybuddet der kørte med vin og øl, og nu selv sidder i en moderne indrettet vinbutik, med masser af muligheder. Direktøren for det hele, om man vil.

-     Jeg ville have læst kemi, eller være journalist og jeg var egentlig begyndt på gymnasiet. Men jeg fik tilbudt en læreplads der hvor jeg var bybud, altså i den gamle butik. Jeg tænkte lidt over det, skiftede til handelsskolen og så kørte det derudaf, med læreplads i 1989 og som færdiguddannet i 1991. I øvrigt gentager historien sig, for ham der arbejdede som bybud for mig, er nu i lære som vinhandler i en butik i Odense, konstaterer Jesper Søberg.

Han kigger ud over Solens Plads, klar til en ny arbejdsdag. Han taler begejstret om en kommende tur til Bourgogne og ”hvis jeg skulle bo et andet sted, skulle det være i Piemonte, for Barolo vin er min favorit”. Men fremfor alt er han tilfreds, både med livet og butikken. Og selvom der er knap så mange kunder, fordi kiosksalget er væk, er der alligevel et strejf af ”gamle dage”. For et par gange om året, kommer der alligevel en del af de faste kunder. 

-    Jeg har beholdt Vare- og Landbrugslotteriet, så et par gange om året kommer en stribe stamkunder ind i butikken, og det er hyggeligt. Men ellers skal vi fokusere på vores vinsalg og så udnytte butikkens nye muligheder. Nu kan vi lave smagninger, middage og andre aktiviteter. Så nu er jeg rigtig glad for at jeg åbnede en ny butik. Hvis jeg ikke havde gjort det, ville jeg om ti år have ærgret over at jeg ikke tog chancen, siger Jesper Søberg.

Han kigger igen ud på Solens Plads, drikker det sidste kaffe og tilføjer at han håber den plads vil blive til gavn for både byen og butikken.

Faktaboks

Branche: Vinhandel, Vinbar
Navn: Søberg Vin
Adresse: Solens Plads 23
Telefon: 58 37 00 99
Facebook: www.facebook.com/Søberg-Vin-143874272463095/