”Jeg var bange for at tage chancen”

I en rødstensvilla i Svenstrup, med ny anlagt terrasse og bil i carporten, har Per Krogsgaard Larsen sit firma, PKL Design. Nærmere bestemt på 1. Sal, der er indrettet som kontor, studie med fotografisk udstyr og så en uundværlig kop kaffe ved siden af PC’en.

-     Mit firma er et multifirma, jeg laver grafisk arbejde, tager billeder og laver også video, for de tre ting overlapper hinanden. Jeg er mest ude som erhvervsfotograf, men tager også billeder til bryllupper, osv., siger Per Krogsgaard Larsen.

Han har været grafiker i snart 33 år og tog en fotografuddannelse i 2012. Overvejelserne om det at blive selvstændig, startede for mere end tyve år siden, men dengang var han ikke klar til det. Det var han til gengæld i 2014, hvor han startede PKL Design.

-     Jeg havde lyst til at stå på egne ben og bestemme over mig selv. Da jeg tog fotografuddannelsen i 2012, dukkede tanken igen op og min kone skubbede på, både i forhold til fotografuddannelsen og vejen hen imod at blive selvstændig, siger Per Krogsgaard Larsen.

Nervøsitet over opstart 

Som mange andre selvstændige, var han lidt nervøs ved udsigten til selv at skulle skaffe kunder og indtægter, have styr på regnskaber og alt det andet der følger med at have eget firma.

-     Jeg var nok lidt bange for at tage chancen, for man starter jo helt fra bunden. F.eks. var det svært at gå til banken, for de tager ikke nystartede seriøst. De bad f.eks. om et virksomhedsregnskab, men hvordan skulle jeg fremlægge det, jeg skulle jo først starte op, spørger Per Krogsgaard Larsen og tager en slurk af kaffekoppen.

Han har savnet lidt opbakning, for det var en svær proces. Han efterlyser en god mentorordning og noget coaching omkring f.eks. økonomi, moms, skat, osv. Gerne fra en der selv har stået i samme situation. Og selvom han elsker hjembyen Korsør, er det ikke verdens letteste by at drive en virksomhed i.

-     Jeg er ikke geografisk afhængig, for det er svært at drive virksomhed her i Korsør. Mange bruger ikke de lokale virksomheder, men køber varer og tjenesteydelser andre steder, i stedet for at se på det vi kan her i byen, siger han.

En anden af Per Krogsgaard Larsen’s pointer er at god kommunikation, skal prioriteres langt højere. For det giver både virksomheder og området som sådan, en skarpere og mere synlig profil.

-     Der er mangel på kommunikation og gode historier, og det er et generelt problem. Jeg savner bl.a. at erhvervsforeningens kommunikation bliver bedre, men det her initiativ er et skridt i den rigtige retning. Vi har alle sammen gode historier vi skal have fortalt, men vi skal også skal have styrket kommunikationen mellem alle de mindre firmaer i Korsør, og jeg kunne godt bruge netværksmøder til gavn for alle, siger Per Krogsgaard Larsen. 

Han tager den sidste slurk af kaffen og forbereder sig på resten af dagen. Næste store beslutning er overvejelserne om hvorvidt 1. salen i Svenstrup skal skiftes ud med et kontorlandskab, med mange kolleger omkring sig. Og det må, siger han med tryk på stemmen, gerne blive i Korsør.

Faktaboks

Branche: Fotograf og grafiker
Navn: PKL design & foto v/ Per Krogsgaard Larsen
Adresse: Rødhøjvej 20, 4220 Korsør
Telefon: 25 73 11 93
Website: www.pkldesign.dk