Et farvel til traditionel færgehavn og velkommen til en effektiv erhvervshavn, som skaber jobs i Korsør.

Hvordan omstilles en havn fra traditionel færgedrift til en moderne erhvervshavn med alle de faciliteter, der kendetegner en effektiv erhvervshavn? Nogle af svarene kan bl.a. findes ved at opbygge en professionel havn med fleksibilitet i højsædet og kunden i centrum.

På rejsen fra færgehavn til erhvervshavn har der i Korsør Havn været stort fokus på at kunne tilbyde kunderne de bedste services, der kendetegner en effektiv erhvervshavn og samtidigt give borgerne i Korsør mulighed for at nyde den store aktivitet og de fantastiske omgivelser der er i og omkring Korsør Havn.

Erhvervshavnen oplever stigende efterspørgsel
Korsør Havn er gået ind i det nye år stærkere end nogensinde før med stigende vækst på godsomsætning og indtjening. Alene i 2016 havde Korsør Havn knap 500.000 tons i godsmængde mod knap 400.000 tons året forinden. Endnu et år med stor vækst og alene

bare i 2016 på hele 25% vækst i godsmængde. De første tal for 2017 ser allerede lovende ud for havnen og Korsørs borgere, der kan nyde aktiviteten i havnen helt tæt på.

Den stigende efterspørgsel på Korsør Havns services giver ligeledes efterspørgsel på medarbejdere fra Korsør og Slagelse Kommune. En undersøgelse udarbejdet af GEMBA Seafood Consulting i perioden marts 2015 viser at Korsør Havn generer hele 1.740 jobs

svarende til ca. 7% af beskæftigelsen i Slagelse Kommune, hvoraf den største kunde hos Korsør Havn er Flådestation Korsør. Dermed er Korsør Havn et centralt udgangspunkt for beskæftigelse og værdiskabelse for Slagelse Kommune såvel som Korsør by.

Endnu bedre forhold for kunder og samarbejdspartnere
Den øget efterspørgsel er ikke kommet af sig selv. Der har været omfattende renoveringer og forbedringer på Korsør Havn de sidste år og endnu flere kommer til i 2017 – alt sammen for at kunne følge med den store efterspørgsel. Fokus for Korsør Havn er at gøre forholdene endnu bedre for kunder og samarbejdspartnere. Senest ved store renoveringer af Inderhavn Nord og Syd.

I foråret 2017 forventes Amerikakajen færdigrenoveret med større oplagspladser, som giver muligheder for at operere mere effektivt i forlængelse af den stigende efterspørgsel. Størstedelen af havnen har allerede fået helt ny LED-belysning. Alt sammen tiltag, der giver bedre arbejdsforhold for medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere samt kendetegner Korsør Havn som den effektive erhvervshavn med hele Sjælland som bagland.

Hos Korsør Havn er optimisten stor og med flere år i træk med stor vækst – er der bestemt heller ikke grund til andet.

Vi er sikre på at fremgangen vil fortsætte i det nye år – vi vil i hvert fald gøre vores til fortsat at være en attraktiv erhvervshavn.” – fortæller pr. 1. juni afgående Havnechef Flemming Erichsen. Den nye Havnedirektør i Korsør Havn er også optimistisk omkring udviklingen: ”Jeg ser frem til at starte i min nye stilling og jeg ser ingen grund til at væksten skulle falde de kommende år, da vi er i dialog med flere potentielle kunder, hvor helt nye godstyper kan finde vej til Korsør Havn.” fortæller Jimmi Jørgensen, der tiltrådte stillingen som Havnedirektør den 1. maj i år.

Faktaboks

Navn: Korsør Havn
Adresse: Amerikakajen 1, 4220 Korsør
Telefon: 58 37 00 85
Website: http://www.korsoerhavn.dk/