”Du siger bare til, når du er klar til at komme hjem igen”

Han havde absolut ingen planer om at blive tredje generation, af et lokalt malerfirma i Korsør. Nej tak, jeg skal ud i verden, tænkte Henrik Nielsen, i dag indehaver af Flügger i Korsør og delindehaver af malerfirmaet Nielsen & Strate. For selvom Henrik Nielsen ikke skulle være maler, havde hans far Jørgen Nielsen helt andre ideer, og dem var han bestemt ikke bange for at fortælle sønnen om.

-    Du siger bare til, når du er klar til at komme hjem igen, det sagde min far altid. I dag må jeg jo konstatere, at der var noget om snakken.  Jeg læste på RUC i Roskilde, men jeg kunne ikke helt slippe det med at male. Også selvom jeg jo ikke var udlært maler, men havde lært det hele gennem min far, siger Henrik Nielsen.

Henrik læste på RUC i Roskilde, men arbejdede samtidig i forskellige Flügger butikker i København, det sidste sted som bestyrer af butikken. Men da Henrik og hans daværende kone fik deres første barn i 1991, skete der noget der satte skred mod det, der blev en tilbagevenden til området omkring Korsør.

-     I 1992 kunne vi ikke få en daginstitutionsplads til vores datter, i København. Det var uholdbart og vi besluttede os for at vende tilbage. Min kone kom fra Skælskør og jeg kom jo fra Korsør, så vi bosatte os på landet, lige mellem de to byer, siger Henrik Nielsen.

”Bestyrelsen var min mor og far”

Dermed fik Henrik’s far ret, han var kommet tilbage og nu var han klar. Hans far Jørgen, der selv havde overtaget firmaet efter sin far, ansatte Henrik. Dermed blev han tredje generation af firmaet der er tilbage fra 1939. Men det var ikke altid let, for far og søn havde ind imellem hver deres syn på hvordan firmaet skulle drives. Samtidig var butikken på Møllevangen blevet en del af malerfirmaet, og Henrik så nye muligheder i butikken. 

-    Der har jo været situationer hvor vi ikke var enige, men vores daværende revisor Alex Jensen, var en meget stor hjælp. Der blev f.eks. lavet en tilføjelse i min kontrakt, hvor jeg kunne råde over et vist beløb, uden at skulle spørge bestyrelsen hver eneste gang. Det var rart, for bestyrelsen var min mor og far, siger Henrik Nielsen og slår en høj latter op.

Der blev aftalt et løbende generationsskifte og i 2008 var Jørgen helt ude af det gamle malerfirma, selvom han stadig kigger ind i butikken. I dag ejes firmaet af Henrik og partneren Rico Strate og de klarer sig særdeles godt. Ifølge Henrik Nielsen er det en blanding af en professionel vejledning og en god personlig kontakt, der gør både firmaet og butikken til en succes. Men Henrik regner dog ikke med, at der bliver flere generationer af Nielsen, der skal køre firmaet.

-    Jeg har to døtre og de bor og arbejder begge i København. Indimellem har de dog arbejdet i butikken som afløsere, for de er ret skrappe til det. Men det er ikke så sjovt at komme på arbejde, efter de har været afløsere. For det eneste jeg hører fra de faste kunder er ”øv, jeg troede det var de to søde piger der var her igen i dag”, siger Henrik og smiler.

Men fjerde generation eller ej, så har firmaet og butikken i dag ni ansatte, her i blandt to lærlinge og har inden for det seneste år, fået en række store opgaver. Det betyder at man også fremover vil i stand til både at ansætte lærlinge, men også at fastholde det gamle malerfirma i Korsør.

Faktaboks

Branche: Detail
Navn: Flügger farver, HN Korsør ApS
Adresse: Møllevangen 30, 4220 Korsør
Telefon og/eller mobil: 58370310 / 26120320
Website: www.flugger.dk