En hurtig beslutning blev en sikker succes

Der er to ting man straks lægger mærke til, ved Maria Rasmussen, ejer af Female D`luxe. Den ene er et drive, der er en blanding af imødekommehed, stålsat vilje og ideer. Det andet er den usynlige pligt der omgærder hende. Det er pligten over for fødebyen Korsør, den pligt der byder hende at være i byen, skabe noget og søsætte nye ideer og tanker. Byen skal i hvert fald ikke dø, og når man taler med hende, får man en fornemmelse af, at det gør byen nok heller ikke.

-    Vil du være med i et samarbejde om at åbne en tøjbutik for kvinder, sådan lød spørgsmålet og jeg blev fristet af ideen. I starten var det tænkt som et fælles projekt med andre involverede. Men efter meget kort tid fandt jeg ud af, at jeg ville gøre det helt alene og skabe noget der ikke var her i forvejen, siger Maria Rasmussen fra tøjbutikken Female D’luxe.

Hun havde en bankrådgiver der troede på hende og derefter gik det meget stærkt. Undervejs i processen fik hun opbakning fra både kommende kunder og mange af byens andre forretningsdrivende, og på knap ti uger var butikken klar. Der var indvielse i maj 2015, og knap 8 måneder senere var hun gældsfri. Hun peger selv på en kombination af mange år i branchen, og et godt øje for hvad kvinderne i Korsør vil have.

-     En del af mine kunder er meget prisbevidste og det køber jeg ind efter. Det er derfor en god kvalitet til gode priser, men også med plads til lidt dyrere og mere specielle varer. Jeg udvælger også selv alle varerne hos leverandøerne, for jeg ved hvad butikken skal tilbyde. Jeg har både pensionister, unge piger og alle dem ”midt imellem” som kunder, og alle skal føle sig velkomne og kunne finde noget der matcher dem, siger Maria Rasmussen.

Det skal ikke være som alle de andre steder

Hun har bevidst valgt kæderne fra, det betyder at det er en helt selvstændig butik, ejet af hende selv. Det har givet hende helt frie hænder, når det gælder opbygningen af butikken.

-    Butikken skal ose af mig og det skal være mit image. Derfor har jeg selv indrettet lokalerne, og jeg vil have lys og luft, og plads til både barnevogne og hygge i butikken. Jeg vil have 100 % fokus på, at skabe en god butik for mine kunder og mig selv, derfor har jeg ingen planer om nethandel. Butikkerne i Korsør skal i stedet stå sammen om at holde på kunderne, og få dem ind i vores butikker, siger Maria Rasmussen.

Men lige under overfladen og de mange tanker om butikken og kunderne, ligger hele tiden en lidt udefinerlig pligtfølelse. Det man bare skal gøre, når man føler for det. Derfor er hun med i et aktivitets udvalg, for der skal ske noget mere i byen.

-     Vi skal have bibeholde et højere aktivitetsniveau i Korsør, og det vil jeg gerne hjælpe med. Det hjælper jo ikke, at min butik kører godt, hvis byen ikke har det godt, for vi er alle afhængige af hinanden. Jeg har rigtig meget Korsør følelse og hvis man har noget man vil ændre, må man bidrage til det selv, siger Maria Rasmussen.

Hendes trofaste kunder, og de nye der hele tiden kommer til, nyder godt af varer og service i butikken. Nu håber hun at det også skaber synlighed, om f.eks. nye aktiviteter og tiltag, hvad enten de kommer fra hende selv eller andre.

Faktaboks

Branche: Detail - tekstil
Navn: Female D´luxe
Adresse: Nygade 13, 4220 Korsør
Telefon: 71 70 07 20
Facebook: www.facebook.com/Female-Dluxe-797238423687695/