Advokaten

Når man er byens eneste advokat, må man nødvendigvis have en lidt blandet butik. Det har advokat Kim Hansen også, så de mange bunker i kontoret på første sal i Nygade, indeholder både hushandler, bobehandling, skilsmisser og familieret, lejeret, selskabsret m.v.

Det kræver noget at følge med i det hele, så derfor er der hvert år en stribe obligatoriske kurser, der skal følges.

-     Det kan være hårdt, men jeg kan godt lide at være alene, og savner ikke en partner. Det betyder at jeg selv kan bestemmer tempoet og selvom jeg lige er fyldt 60, har jeg ingen planer om at gå på pension, eller efterløn. Jeg har det godt og er frisk og rask, konstaterer Kim Hansen og smiler.

Man kan ikke være inde i alle juridiske detaljer, når man er ene advokat med tre advokatsekretærer ansat.

Men så har han et godt netværk af andre advokater, så de trækker på hinandens viden og kompetencer. Det er en fornuftig ordning han er glad for og som giver mening. Men engang imellem bliver man ikke bare juridisk, men også følelsesmæssigt udfordret. Det er når det handler om børn. For med speciale i familieret og skilsmisser, har han smertelige erfaringer med at det altid er børnene der taber, uanset hvem der juridisk måtte få ret.

-     Man skal naturligvis holde sig til lovgivningen, og så bruge sin sunde fornuft.  Det betyder at man ikke skal lade sig engagere følelsesmæssigt, og det gør jeg heller ikke. Men når det er børnesager eller skilsmisse, ved man at det er børn der betaler prisen, når de voksne ikke kan enes. Derfor kan det godt være svære sager, uanset hvor juridisk enkle de eventuelt kan være, siger Kim Hansen.

Han har naturligvis tavshedspligt, men tilføjer at der er enkelte sager der har bidt sig fast, selvom man har meget erfaring på området.

Han blev uddannet advokat i midten af 90’erne, og startede med at arbejde i København. Noget af det første han arbejdede med i København, med ansættelse hos advokatfirmaet Pedersen og Jansen, var Bøje Nielsens konkursbo. Men på trods af spændende sager, var han ikke i tvivl om, at han ville tilbage til fødebyen Korsør. Først som advokat hos Meiland og Weldingh, siden som selvstændig advokat i byen.

-     Jeg havde frem til 2002 også et kontor i Slagelse, men jeg brugte ganske enkelt for meget tid på landevejen, så det opgav jeg, lyder det fra Kim Hansen.

Ene advokat i byen

I dag er Kim Hansen eneste tilbageværende advokat i Korsør. Men selvom man er lokal advokat, kan man godt have kunder fra andre byer. Cirka halvdelen af alle sager er uden for Korsør by, og en fjerdedel af alle sager kommer fra en anden kommune end Slagelse. I Korsør er der pt. mange hushandler og det glæder Kim Hansen.

-     Korsør er en spændende by, og der er sket en enorm udvikling. Færgerne er væk, det samme er de store arbejdspladser som Scanglas. Men jeg synes der sker mere end folk måske tror. Der er masser af god tilbud til folk i deres fritid, se bare på lystbådehavnen, stranden, golfbanen eller vores gode kulturhus, siger Kim Hansen.

Han er glad for de mange forskelligartede sager, og han keder sig bestemt heller ikke. Han har en god forretning som advokat og glæder sig over de mange positive erhvervshistorier, som han hører om eller støder på, i Korsør og Slagelse kommune. Men han kan alligevel godt komme med en lille opsang, til korsoranerne.

-     Jeg kan jo godt se, at mange butikker har det svært og at udviklingen er svær at standse. Men jeg ville ønske at vi handlede lidt mere i Korsør, det ville gavne os alle sammen, siger Kim Hansen.

Faktaboks

Branche: Advokat
Navn: Kim Hansen
Adresse: Nygade 15, 4220 Korsør
Telefon: 58 37 46 00
Website: www.advkimhansen.dk