Cecilie elsker at danse

Dansegulvet - Korsør erhvervsforening

Cecilie har danset det meste af sit liv

Nogle gange kan vi være så heldige at møde et menneske, der gør stort indtryk på os. Sådan en oplevelse fik jeg, da jeg første gang stødte på Cecilie Bonne, der som 22-årig kunne kalde sig ejer af danseskolen Dansegulvet i Slagelse. Man behøver nemlig kun være sammen med Cecilie i ganske kort tid, for at mærke hendes dedikation, passion og store engagement, både til dansen og til livet som selvstændig. Hen over de næste par uger, lader vi os, i Korsør Erhvervsforening, inspirere af de unge iværksættere.

Af Solveig Ellingsen I 1. april 2022 | Korsør Erhvervsforening | Unge iværksættere

 

Med sit lyse sind og glade smil, er det tydeligt at mærke Cecilies glæde ved dansen. Cecilie er heller ikke i tvivl om, at dans gør noget godt for alle mennesker.
“Det giver smil og livsglæde! Lige så snart, man hører god musik, kan man ikke lade være med at bevæge sig.”

Programmet i hendes egen danseskole, Dansegulvet i Slagelse (med afdeling i Korsør fra januar 2022), tilbyder også mange forskellige stilarter. Selv mestrer Cecilie de fleste. Det har altid været vigtigt for hende at gøre sit bedste, ikke lade sig begrænse og at finde modet til at gøre andet – og mere – end det forventelige. 

“Jeg har stadig selv tid til at danse. Heldigvis. Det er vigtigt for mig, samtidig med, at mit arbejdsområde også kræver, at jeg løbende henter ny inspiration i min undervisning og derved forbliver en dygtig og alsidig danser. Jeg får min inspiration fra oplevelser i hverdagen. Ser jeg noget fedt, et sted, en sang eller andet, så kommer ideerne helt af sig selv.”

Samtidig trækker hun på en årelang erfaring fra både den lokale danseskole, men også fra hovedstaden, hvor hun i de sene teenageår søgte hen. I dag behersker hun derfor både ballet, moderne dans og hiphop, foruden alle de øvrige stilarter en professionel danseskole skal kunne tilbyde. Den erfaring, hun som danser har oparbejdet gennem årene, kommer hende til gode nu, hvor livet som selvstændig kræver, at man kan have mange bolde i luften på samme tid. 

“For et par år siden, hvor jeg havde rigtig travlt med både musicals og danseforestillinger, skulle jeg huske 60 koreografier på samme tid. Jeg kan generelt godt lide at have travlt, og det er klart en stor fordel for mig.”

Netværket omkring dig er afgørende for din succes
Derudover sparrer Cecilie ofte med sine ansatte og danseskolens elever. Det er vigtigt for hende også at lytte til deres ideer og ønsker. Det er meget givende, både for hende og for dem. Noget af det sværeste ved at gå solo, har for Cecilie været at skulle træffe alle beslutninger på egen hånd. “I rollen som ansat, har du en chef at kunne sparre med og søge vejledning hos. Det har du ikke som selvstændig. Her skal du virkelig stole på, at de beslutninger du træffer, også er de rigtige. Du skal kunne hive dig selv op. Der er ingen andre end dig til at gøre det.”

Cecilie har nu været ejer af Dansegulvet siden juli 2020, som med tiden har udviklet sig til en virksomhed med 6 ansatte. Da den tidligere ejer af danseskolen, hvor Cecilie har danset siden 13-års alderen, ønskede at afhænde virksomheden og i stedet hellige sig familielivet med små børn, slog Cecilie til. I årene op til overtagelsen, havde hun været tilknyttet danseskolen, først som vikar og senere som fast underviser. 

“Jeg havde derfor en hel særlig relation til danseskolen, og kunne ikke bære, hvis en ny ejer ville i en helt anden retning, end jeg ville have valgt eller hvis den pludselig lukkede. Jeg nåede egentlig ikke at gøre mig nogle overvejelser i selve købssituationen. Selvom tanken havde strejfet mig i månederne op til købet, endte jeg reelt med at beslutte mig indenfor få timer. Det gik meget stærkt, så det var først, da hele købsprocessen var på plads, at tankerne meldte sig.” 

Sådan overvandt Cecilie mentale forhindringer og frygt
I starten frygtede Cecilie alt ved livet som selvstændig, samtidig med, at hun også gjorde sig visionære tanker på danseskolens vegne. Selvom Cecilie har mange år på bagen indenfor dansens verden, var hun fuldt bevidst om, at dét alene ikke kunne gøre det. Der skulle også tages stilling til administration, hjemmesideopbygning, forretningsplan, regnskab, marketing og lønafregning til medarbejdere. Hun havde kun 1 ½ måned til rådighed, så det var en hård periode at komme igennem. I starten klarede hun alt selv. Hun er nemlig ikke typen, der beder om hjælp. Med tiden har hun dog oplevet fordelene ved udlicitering af de opgaver, hun ikke nødvendigvis selv er bedst til.Nu har jeg betalt mig til at få lavet den flotteste hjemmeside, som jeg er så glad for. Derudover har jeg hjælp fra min familie til praktiske opgaver, men ellers står jeg stadig primært for alt selv. Det var vigtigt for mig at kunne klare mig, uden hjælp fra andre.” 

Heldigvis formåede hun at holde fast i sine positive overbevisninger og ikke lade frygten tage over. Hun er fuldt bevidst om, at skal livet som selvstændig lykkes og føles givende, så forudsætter det, at man tør tage teten og tro på, at det man gør, er godt nok.

Jeg tror dybest set på, at man skal tage nogle chancer i livet, og selvom min erfaring var begrænset til dans og undervisning, så tænkte jeg, at det øvrige, der følger med iværksætterlivet, skulle jeg nok lære hen ad vejen. Jeg er overbevist om, at jeg altid vil kunne finde en løsning. Jeg har også stor opbakning fra min familie og mine fantastiske medarbejdere. Selvom der måske ikke har været styr på det hele fra start, har de alligevel vist deres støtte fuldt ud. Og det kan jeg simpelthen ikke takke dem nok for.”

Et blik på statistikkerne viser, at en forholdsvis stor procentdel af de nyopstartede virksomheder ikke klarer de første svære år. Derfor er det også særligt interessant at se de unge mennesker lykkes med deres projekter. Iværksætterlivet stiller krav til både de kommunikative evner, samarbejdsevner og visionære karaktertræk, mens det også er en fordel med et realistisk selvbillede af egen formåen. 

Nu er du med succes kommet godt frem mod dit 2. år som selvstændig. Hvad er det, du er særligt god til, som kan forklare din succes?
“Jeg tror, jeg er god til at være åben for nye ideer. Jeg er ikke bleg for at prøve tingene af. Derudover har jeg en baggrund fyldt med dans og shows, der gør jeg, at jeg ved, hvordan branchen fungerer. Så mit store branchekendskab, gør helt klart en forskel. Derudover skal man også være klar over, at der vil være hårde tider og at alt ikke altid lige går efter planen. Jeg åbnede min virksomhed under coronakrisen og havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at Danmark ville lukke ned igen. Men det skete og denne gang var perioden endnu længere end ved første lockdown. Men når man er selvstændig, må man tænke kreativt. Derfor besluttede jeg sammen med mine instruktører at køre onlineundervisning. Vi måtte først åbne danseskolen igen halvanden måned før sæsonafslutning.  Vi skulle holde afslutningsshow i midten af juni, og der var ingen klare retningslinjer i forhold til restriktionerne. Tiden var knap og igen måtte vi tænke kreativt. Vi besluttede os for at holde en kæmpe gadefest/show på vejen foran danskolen, som forinden krævede godkendelse af kommune og politi.”


Har du et godt råd til et ungt menneske, som lige nu drømmer om at gøre det samme som dig?
“Ja, spring ud i det! Det er altid en god idé at researche på området, inden man kaster sig ud i livet som selvstændig. Start med at stille dig selv de helt basale spørgsmål som: Er der potentiale i det, du gerne vil lave? Hvem er dine konkurrenter? Derudover er det vigtigt at være sig selv, ment på den måde at gøre, hvad du selv tror, der er rigtigt at gøre. Prøv ikke at ligne andre. Skil dig ud. Hav fokus og vær åben. Der vil være nederlag og hårde tider. Vend udfordringer positivt og brug det som ekstra motivation til at nå målet. Husk, man ikke kommer sovende til succes. Det kræver hårdt arbejde og masser af tid, men er man indstillet på dette, skal man nok nå i mål. Det er jeg slet ikke i tvivl om.”

Mens Cecilie Bonne nyder livet som selvstændig og rollen som sin egen – og andres – chef, tror vi i Korsør Erhvervsforening på, at vi kommer til at se meget mere til Cecilie i forskellige sammenhænge i de kommende år, og det glæder os, at hun også vender blikket mod Korsør, hvor hun er vokset op. Der er behov for ildsjæle som hende, der kan virke som inspiration for andre med iværksætterdrømme. Du kan besøge Cecilie Bonnes hjemmesider her: www.dansegulvet.dk  

 

Overvejer du selv at starte egen virksomhed?
Du kan søge inspiration og vejledning via Slagelse erhvervscenter. Se mere her: https://slagelseerhvervscenter.dk/for-ivaerksaettere/gratis-vejledning/

I tiden under udarbejdelse af interviewet, har Cecilie kastet sig ud i endnu et forretningseventyr. Hun har for nyligt overtaget Madhelten på Linde Allé i Korsør, som gør sig i bagels, sandwicher, flammegrillet burgere og varme nationalretter fra det danske køkken. Jeg har selv været forbi Madhelten et par gange, og jeg kan kun medgive de varmeste anbefalinger. Maden er meget velsmagende og lavet af helt friske råvarer. 

Bestil take away hos Cecilie her www.madhelten.dk