Madam Bagger har travlt hele året

Hvis man kender lidt til restaurationsbranchen, ved man, at januar og februar er meget stille måneder, og at man så skal indhente det forsømte resten af året. Men sådan er det ikke på restaurant Madam Bagger i Korsør. Her er der travlt alle årets tolv måneder, og det kan også mærkes på omsætningen i restauranten, der startede i 1994. Dengang var der to kokke. I dag er der fire, inklusive ejeren Kenn Birch, og han er naturligvis glad for udviklingen.

-    Jeg bliver ikke millionær af det her, men vi klarer os godt, og jeg er meget tilfreds med både min tilværelse og restauranten. Samtidig er vi mindre sårbare; for nu har vi gæster både i weekender, på hverdagsaftener, mange selskaber og mad ud af huset. Dertil er der kommet mad ud af huset nytårsaften, som er blevet stort, siger Kenn Birch.

Der er ikke store forkromede hemmeligheder bag Madam Baggers succes. Det har, ifølge ejeren selv, altid handlet om kvalitet til rimelige priser. Den indstilling kan de mange gæster godt lide, og restauranten har fået et godt ry med både lokale, regionale og indimellem også internationale gæster.

-     Vi er sikre på, at de får et godt produkt, og vores gæster ved, at kvaliteten er i orden. Jeg fornemmer også, at der er en ændring på vej; for folk vil gerne betale lidt mere for en god kvalitet. Samtidig ser vi, at det heller ikke kun er i weekenden, folk vil have et godt måltid mad. Vi har ofte 30 spisende gæster på en hverdagsaften, så vi anbefaler, at folk bestiller bord, lyder det fra Kenn Birch.

Chefen holder aldrig ferie

Men at køre en travl restaurant er også tidskrævende, f.eks. holder Kenn og hans kone aldrig ferie. For selvom de er gode til at slappe af i hjemmet på Violvej, er der altid lige noget der skal ordnes, når man har en restaurant. Han var en særdeles dygtig fodboldmålmand i sine yngre dage, og mange har foreslået ham at spille golf i fritiden, men det rækker tiden ikke til. 

-    Min kone og jeg tager på miniferier, typisk 2-3 dage, f.eks. til København. Så tager vi ud og spiser, og på den måde kan jeg også hente lidt ny inspiration. Det går heller ikke, at man er væk i flere uger, så man skal virkelig kunne lide sit job. Men det kan jeg heldigvis, og jeg kan ikke forlange mere, lyder det fra en glad restauratør.

Han er i det hele taget meget glad for sin fødeby Korsør, selvom han har arbejdet og boet i København med et pulserende og travlt restaurationsmiljø. Flere gange vender han tilbage til det, som byen har at tilbyde, og det som han selv lægger sjælen i.

-    Vi har søde og rare mennesker i byen, og vi er meget imødekommende. Samtidig er vi tæt på en fantastisk natur med skov og strand, og jeg har gæster fra nær og fjern, så det kan sagtens lade sig gøre et at drive en god forretning med base i Korsør, konstaterer Kenn Birch.

Han forsøger, på sin egen måde, at være med til at skabe mere liv i byen. Det sker blandt andet ved altid at være med i City Evening; for man skal naturligvis bakke op om de arrangementer, der er i Korsør. Indimellem kan han godt høre lidt kritiske røster om havnebyen, men for Kenn Birch kan de kun bekæmpes på en måde.

-    Jeg har ind imellem folk i restauranten, der kommer udefra og ikke er så begejstrede, hvis de f.eks. har været en tur gennem gågaden. Jeg kan selvfølgelig godt forstå holdningen, for alle vil jo gerne have mere liv midt i byen. Men så må jeg jo sørge for at give mit bidrag, nemlig ved at servere god mad, og jeg kan heldigvis konstatere, at vi har masser af glade gæster, lyder det fra en særdeles tilfreds ejer af Madam Bagger.

Faktaboks

Branche: Restaurant
Navn: Restaurant Madam Bagger
Adresse: Havnegade 17B, 4220 Korsør
Telefon: 40 40 55 39
Website: www.madambagger.dk